Waarom je niet meteen je hele aanbod hoeft te weten

door | feb 7, 2024

We gaan even een jaar terug de tijd in. Ik wilde m’n bedrijf veranderen en meer richten op online producten.

Het gevoel dat ik constant had was ‘ik moet alles al helder hebben’. Ik moest weten wie m’n doelgroep is, wat m’n positionering was en het belangrijkste: m’n hele aanbod moest als een huis staan.

Je snapt denk ik wel dat dat nogal verlammend was. En het is ook onzin, want je krijgt de meeste inzichten pas in de praktijk. Je kunt nooit een goed aanbod creëren enkel vanuit je eigen hoofd, daarvoor moet je input hebben van je doelgroep.

Dit zie ik vaak bij anderen gebeuren. Eindeloos naar je beeldscherm blijven staren en in je eentje brainstormen in de hoop dat er dat perfecte idee komt. Maar laten we eerlijk wezen, op die manier komen er nooit de beste ideeën als je het gaat forceren en alleen vanuit jezelf doet.

Na een tijd m’n hoofd breken en gefrustreerd raken dacht ik: ik begin gewoon bij wat ik al wel weet. In mijn geval waren dat m’n e-book en cursus Maak je Online Product. Wist ik dat daar een stap tussen moest komen? Ja. Wist ik meteen wat? Nee. 

Na zo’n 4 maanden kreeg ik het idee voor een extra aanbod: de template kit met meer dan 200 templates. Ik heb nog nooit een product gemaakt dat zoveel is gekocht als die!

Na dit aanbod te hebben ontwikkeld merkte ik dat er nog een tussenstap nodig was om door te stromen. En ik kreeg wel vaak vragen over gratis weggevers en funnels. Dus 1 en 1 is 2: dat werd m’n instapproduct.

Nu heb ik m’n gratis weggever starterspakket gemaakt en klopt m’n hele aanbod. De flow is logisch en neemt m’n klanten in behapbare stappen mee. Precies wat je wilt!

Als ik een jaar geleden had blijven staren naar m’n scherm was dit allemaal niet ontwikkeld geweest. Dus als je hier nu tegenaan loopt: je hoeft niet meteen je hele aanbod te weten of te maken.

Ontwikkel het in stapjes zodat het voor jezelf te overzien is en je ook zeker weet dat er vraag naar is. Gaat je heel veel tijd en energie besparen!

Ik weet ook dat het je enorm gaat helpen met in actie komen. Als je nu met het idee zit dat je hele aanbod af moet zijn voordat je het kunt lanceren, hou daarmee op! Je hoeft niet tig verschillende producten en diensten te hebben staan voordat je het kunt gaan promoten. 

Begin bij wat je wel weet en de rest vult zich vanzelf. Alleen door te gaan beginnen en dat de wereld in te slingeren kan je mensen bereiken en helpen. Dat gebeurt niet als je het bij jezelf houdt of in je hoofd blijft hangen.

En wil je met dit proces beginnen en meteen goed aanpakken – zonder eindeloos bezig te zijn? Dan is mijn nieuwe starterspakket ideaal!

Hierin maak je in 3 stappen een goede weggever, funnel en aanmeldpagina.

Inclusief werkboek, design templates, diverse voorbeelden van mails en producten PLUS tutorials die je stap voor stap kunt volgen. En no worries, dit is veel makkelijker te doen dan veel mensen denken!

Dankzij het starterspakket:

  • Weet je precies welke gratis weggever je kunt maken en hoe je deze maakt 
  • Kan je zonder frustratie een waardevolle en logische e-mail funnel maken
  • Heb je geen zorgen over de techniek en kan je het hele systeem zelfstandig neerzetten
  • Kan je automatisch nieuwe klanten aantrekken en enthousiasmeren dankzij het schaalbare systeem
  • Heb je meer vrijheid & plezier dankzij het begin van een online bedrijf dat 100% aansluit bij je ideale leven

En dat voor maar 25 euro. Alle info vind je hier: Gratis weggever starterspakket.