7 onmisbare tools voor jouw online bedrijf

door | mei 17, 2022

We doen met z’n allen steeds meer online, zo ook met je bedrijf. Of jouw bedrijf volledig online draait of niet, er zijn altijd onmisbare tools. Ik geloof heel erg in de kracht van deze programma’s omdat ze je leven echt veel makkelijker kunnen maken. Waarom zou je een taak honderd keer handmatig doen als je het ook kunt automatiseren? 

Voor elke taak is er wel een online tool te vinden. Van kleine functies tot hele workflows. Zeker als je een online bedrijf hebt of wilt hebben zijn er genoeg onmisbare tools te bedenken die jouw leven echt enorm kunnen verbeteren. In deze blog deel ik mijn 7 persoonlijke favorieten dat in mijn ogen echt onmisbare tools zijn voor elke ondernemer!

Note: in deze blog worden een paar affiliate links gebruikt. Als je via een van deze links een aankoop doet, ontvang ik een commissie. Dit kost jou niks extra en levert mij een kleine vergoeding op. Hoe dan ook kan je altijd verwachten dat ik 100% mijn eerlijke mening geef, als ik niet enthousiast zou zijn zou ik de tool ook niet aanraden.

7 onmisbare tools die jouw leven verbeteren

Asana

Onmisbare-tool-Asana-Studio-Rocket-Power

Takenlijsten waren nooit zo leuk! Ik zweer zelf echt bij Asana om rust in m’n hoofd te hebben en overzicht te houden. In Asana maak je eenvoudig verschillende projecten en taken aan voor jezelf en anderen. Zet er een deadline op, laat het elke zoveel tijd herhalen of voeg nog subtaken toe. 

Het is een heel overzichtelijke website en je kunt het zo indelen als je zelf wilt. Ook bieden ze aardig wat templates om uit te kiezen, dus je begint nooit bij 0. 

Asana heeft een fijne app om snel taken toe te voegen of te bekijken. Heb je een taak afgerond? Dan wacht je zo nu en dan een leuke verrassing!

Voor je productiviteit is Asana dus echt een van je onmisbare tools die je ook nog eens gratis kunt gebruiken. Wil je meer functies zoals rapportages, doelstellingen en nog veel meer? Dan kan je Asana vanaf €10,99 per maand per gebruiker gebruiken. 

Bekijk Asana hier.

MoneyMonk

Onmisbare-tool-MoneyMonk-Studio-Rocket-Power

Mijn favoriete boekhoudprogramma voor ZZP’ers is MoneyMonk. Het is namelijk een heel compleet pakket voor je administratie. Zowel projectmanagement als boekhouding zitten in het systeem. Zo kan je alles aan elkaar koppelen en heb je een totaaloverzicht.

MoneyMonk heeft koppelingen met alle Nederlandse banken zodat je automatisch je transacties kunt importeren. Ook kan je als ZZP’er binnen bepaalde branches (bepaald door de PSD2 wetgeving) automatisch je btw-aangifte doen vanuit het boekhoudprogramma. 

MoneyMonk is gespecialiseerd als boekhoudprogramma voor ZZP’ers en specifiek dienstverleners. Alles wat je nodig hebt zit erin, daarom is het in mijn ogen een onmisbare tool voor je administratie. Fotografeer vanuit de app eenvoudig je bonnetjes om ze te uploaden of voeg eenvoudig je uren en ritten toe. 

Op de desktop heb je veel verschillende rapportages en kan je je facturen en offertes vormgeven. MoneyMonk is een gebruiksvriendelijk systeem met een goede support.

Je kunt MoneyMonk gratis gebruiken als je het alleen voor het projectmanagement gebruikt. Wil je alle functies? Dan kost het €25,- per maand exclusief btw. En wil je maar liefst 50% korting op het eerste jaar?! Gebruik dan mijn link.

Canva

Onmisbare-tool-Canva-Studio-Rocket-Power

Er bestaan diverse professionele programma’s om mee te ontwerpen, maar die kosten vaak wel een paar tientjes per maand. Toch is er ook een gratis tool om zelf mee te ontwerpen die iedereen kan gebruiken: Canva. 

Ik ben zelf groot fan van Canva omdat je er onwijs veel mee kunt. Ze bieden diverse templates aan die je kunt aanpassen naar je eigen stijl, er is een enorme bibliotheek aan materialen en het werkt heel gebruiksvriendelijk. Je kunt vrijwel alles met Canva ontwerpen. Presentaties, afbeeldingen voor social media, een document of je logo, alles kan in Canva. Dat maakt het in mijn ogen echt een onmisbare tool voor al je designs. Er zitten zelfs video’s en muziek in, dus het zijn niet alleen maar afbeeldingen!

Het enige wat lastig is met Canva is als je een eigen icoon wilt ontwerpen. Bijvoorbeeld met een logo kan je gebruik maken van de bestaande iconen in Canva, maar deze kan je buiten de kleuren verder niet aanpassen. Als je eenvoudig een bestand wilt vormgeven is Canva wel echt een aanrader!

Kosten: Canva biedt een gratis versie aan waarmee vrijwel iedereen vooruit kan. Wil je alles uit de bibliotheek kunnen gebruiken en documenten anders downloaden dan enkel een afbeelding? Dan kan je Canva Premium voor €11,99 per maand gebruiken.

Bekijk Canva hier.

Divi

Onmisbare-tool-Divi-Studio-Rocket-Power

Bij een WordPress website maken hoort ook het kiezen van een thema. Dit bepaalt namelijk de uitstraling van je website. Wil je veel kleuren gebruiken of juist heel neutraal? Grote vlakken, bijzondere vormen of iets heel anders?

Ik werk zelf altijd met Divi. Dit is een onmisbare tool waarmee je aan de voorkant van je website kunt bouwen. Dit thema heeft zelf al vele templates waar je uit kunt kiezen, dus je kunt zo kant-en-klare pagina’s gebruiken. Zo gemakkelijk!

Iedereen kan met Divi werken en je kunt er werkelijk alles mee. Je kunt de templates gebruiken en deze aanpassen, of zelf from scratch je WordPress website maken. 

Divi is een betaald thema, maar je kunt ervoor kiezen om jaarlijks te betalen ($89) of eenmalig een lifetime fee ($250). Wil je Divi bekijken en uitproberen? Dat kan via deze link

Nog een tip die ik heb over Divi is om gebruik te maken van Divicademy. Dit is een platform waar je vele uitlegvideo’s vindt over Divi en tips over WordPress. Echt een aanrader als je wel wat extra hulp kunt gebruiken, maar wel zelf je website wilt maken!

Mailblue

Onmisbare-tool-Mailblue-Studio-Rocket-Power

In mijn ogen de beste emailmarketing tool voor ondernemers: Mailblue. Na jaren mailmarketing tools uitproberen heb ik hier alles in gevonden wat ik zocht en daarom is het een onmisbare tool voor mij. 

Mailblue biedt enorm veel mogelijkheden. In het begin is het wel wat uitzoekwerk, maar je kunt echt alles doen waar je van droomt. Ze bieden vele verschillende templates waar je uit kunt kiezen en je kunt onwijs veel instellen voor je mails. Zo kan je een funnel maken met diverse mails waar voorwaarden aan zitten, zoals op een later moment sturen of niet sturen als mensen al iets hebben gekocht. Ook kan je je periodieke mail sturen naar specifieke mensen of lijsten om alleen de juiste mensen te bereiken.

Met Mailblue kan je vele koppelingen maken met andere systemen, zoals Woocommerce, WebinarGeek, Zoom of je website. Ze hebben maar liefst 850+ koppelingen, dus hier kan je wel mee vooruit. Dankzij deze koppelingen kan je automatisch tags toevoegen aan mensen o.b.v. hun gedrag en hierdoor gepersonaliseerde mails sturen die aansluiten bij de persoon.

Wat ik ook fijn vind aan Mailblue is dat je veel rapportages kunt bekijken om zo te analyseren hoe de mail het heeft gedaan. Wie hebben de mail geopend en geklikt? Wie zijn de contacten die veel interactie met je mails hebben? Interessante informatie om deze mensen op te kunnen volgen. Ook kan je met Mailblue mails nog een keer sturen naar de mensen die de mail nog niet hebben geopend.

Wat ik zelf nog niet heb geprobeerd maar wat ook nog kan in Mailblue: SMS’jes sturen, live chatten vanaf je website en landingspagina’s maken. 

Kosten: €9 per maand (bij jaarlijks betalen) tot 500 contacten. Je krijgt een proefperiode van 14 dagen.

Bekijk Mailblue hier.

Later

Onmisbare-tool-Later-Studio-Rocket-Power

Social media inplannen is zo eenvoudig met Later. Het is een hele visuele tool waarin je direct ziet wat de beste momenten zijn om te posten en hoe je Instagram profiel eruit komt te zien. Niet teveel poespas, maar duidelijk je media en posts kunnen zien. Daarom vind ik Later een onmisbare tool voor je social media.

In Later kan je verschillende platformen en accounts toevoegen. Het enige social media kanaal wat je niet kunt toevoegen is LinkedIn.

Met een betaald account (vanaf $8 per maand) kan je bij je posts een locatie toevoegen, iemand taggen in de foto en een eerste reactie toevoegen. Ook krijg je dan een suggestie voor de beste tijd om te posten. Afhankelijk van je abonnement kan je ook nog analyses bekijken of je inbox beheren vanuit Later.

Met een gratis account kan je maximaal 10 posts per kanaal inplannen. Ook kan je per platform 1 account toevoegen (dus 1 instagramaccount, 1 facebook etc.).

Meer over Later lees je hier.

Calendly

Onmisbare-tool-Calendly-Studio-Rocket-Power

De laatste onmisbare tool die in mijn ogen echt niet mag ontbreken is Calendly. Ik ben er zelf een enorme fan van omdat het rompslomp voorkomt van eindeloos heen en weer mailen om een afspraak te maken. Je hoeft enkel de link te sturen en de ander plant een afspraak in jouw agenda in!

In de agenda tool kan je verschillende soorten afspraken maken, zoals een bepaalde kennismaking of coachingsessie. Je bepaalt hoe lang de afspraak duurt en wanneer mensen het kunnen inplannen. Bijvoorbeeld elke dinsdag, woensdagochtend en donderdagmiddag. Ook kan je ervoor kiezen dat er maar 2 afspraken per dag van dezelfde soort kunnen worden ingepland en hoeveel tijd er tussen afspraken moet zitten.

Met Calendly kan je ook nog instellen dat mensen een mail ontvangen van het inplannen, eventueel met een link naar bijvoorbeeld Zoom. Ook kan je automatisch herinneringen laten sturen op een bepaalde tijd voordat de afspraak is. 

Heb je alles ingesteld en je agenda gekoppeld aan Calendly? Dan stuur je dus de link naar de persoon die een afspraak met je wilt plannen. Calendly houdt automatisch rekening met de afspraken die al in je agenda staan als je dat hebt gekoppeld. Zo weet je zeker dat de afspraak wordt gepland op een moment dat voor jou werkt! 

Echt, gun het jezelf om Calendly te gebruiken. Als je 1 type afspraak wilt maken kan je de agenda tool gratis gebruiken. Ook kun je gratis je agenda en Zoom eraan koppelen en de automatische mail na het inplannen laten sturen. Wil je meer koppelingen kunnen leggen of meer soorten afspraken aanmaken? Dan kan je vanaf een paar euro al gebruik maken van de vele mogelijkheden!

Calendly bekijk je hier.

En nu?

Wil jij je leven eenvoudiger maken? Gebruik dan een van de bovenstaande onmisbare tools! Zeker met een online bedrijf of als je meer wilt automatiseren werkt het fantastisch. 

Bij alle tools geldt: ga het uitproberen. Je kunt overal een gratis proefperiode starten voordat je aan een abonnement vastzit. Bij de meeste tools kan je het zelfs voor altijd gratis gebruiken. Baat het niet, dan schaadt het niet! 

Ken jij nog tools die ik mis? Dan hoor ik dat heel graag, want ik ben een enorme nerd die graag gebruik maakt van handige tools! Stuur gerust een DM op Instagram of een mailtje, vind ik alleen maar leuk :).