Jezelf onderscheiden als bedrijf: 5 tips!

door | nov 2, 2020

Je wilt opvallen voor jouw ideale klant. Er zijn al zoveel anderen die hetzelfde doen als jij. Hoe zorg je er nou voor dat je jezelf kunt onderscheiden? 

Let’s face it: waarschijnlijk maak je geen verschil op de inhoud. Er zullen tig andere bedrijven zijn die ongeveer hetzelfde aanbieden als jij. En jouw klant ziet niet het verschil tussen jou en je concurrent.

Hou dan ook op met concurreren! Je kunt niet tegen die andere partij op met je aanbod of je prijzen. Je kunt hooguit het verschil maken met wie je bent en zoveel waarde bieden dat jouw ideale klant niet om je heen kan.

Blijf bij jezelf

Er is maar 1 iemand zoals jij. Maak daar dan ook gebruik van! Zet je eigen karakter in, laat je gezicht zien. 

Dit kan op social media natuurlijk perfect. Praat zoals je dat normaal ook doet, plaats foto’s en filmpjes zodat mensen zien wie er achter het bedrijf zit. Zeker video is perfect, want dan kan je heel goed laten zien wie jij bent. Zodra mensen dat zien leren ze je al kennen en zullen ze je eerder vertrouwen. Word dus zelf je merk!

Onderscheiden - Coolblue

Doe iets belachelijk goed

Coolblue heeft als slogan ‘alles voor een glimlach’. Ze onderscheiden zichzelf door zich te profileren als meest klantgerichte bedrijf van Nederland en België. Je hoeft dus niet per se een onderscheidend product te hebben, maar een kenmerk zoals de beste klantenservice kan jouw merk ook uniek maken.

Een goede manier om je te onderscheiden van anderen is om heel duidelijk te maken wat jou uniek maakt. Datgene waar jij super goed in bent, wat jij als enige kunt bieden.

Vergeet niet dat het ook bij je doelgroep en core-business moet passen! Als er geen vraag is naar datgene waar jij zo goed kan of als het niet aansluit bij je product en/of dienst heeft het alsnog geen zin.

Kies een eigen deel van de markt

Het is makkelijker om op te vallen in een groep van 10 mensen dan met 100 of 1000. Daarom is het ook zo belangrijk om jouw niche te kiezen.

Een niche is een specifiek deel van een markt. Zie het als je expertise afbakenen. Een specifiek deel van de markt heeft een specifiek probleem dat jij voor ze kunt oplossen.

Je zult hiervoor keuzes moeten maken en mensen moeten uitsluiten. En nee, dat is zeker niet makkelijk en is ook spannend. Het zorgt wel voor vele voordelen: je ontwikkelt een duidelijke marketingboodschap waarmee je beter vindbaar bent voor de juiste mensen. Daarnaast geeft het focus en als echte expert kan je ook hogere prijzen vragen. Win-win dus!

Voorbeelden van niches zijn:

  • Software voor huiseigenaren die hun huis online verhuren
  • Laptopaccessoires voor mensen die in cafés werken
  • T-shirts met slogans die specifiek bij een cultuur of stad horen

Doe het anders

Nog een goede manier om je te onderscheiden is om het net anders aan te pakken dan je concurrenten. Of het in je werkwijze zit of in de marketing, zorg ervoor dat je het creatief aanpakt! 

Je kunt bijvoorbeeld een leuke actie bedenken om een nieuw product te lanceren. Denk aan een challenge, ontwikkel iets om weg te geven of vraag je doelgroep met je mee te denken. Zet vooral social media in om je actie te verspreiden waardoor je nieuwe klanten aantrekt en bestaande klanten betrekt bij je activiteiten. Wat je ook precies bedenkt, het is een mooie kans om te laten zien wat jou anders maakt!

Biedt veel klantwaarde

Het klinkt zo logisch en makkelijk, maar toch is het iets wat veel bedrijven vergeten: klantwaarde bieden. Of het in de vorm zit van goede service, iets extra’s doen of op een andere manier de verwachtingen overtreffen. Zorg ervoor dat je klanten denken “wauw, dit is meer dan ik had verwacht!”. 

Als je de klant veel waarde biedt en hun echte probleem oplost zal je zo bekend komen te staan. Bestaande klanten komen bij je terug en zullen reclame voor je maken. 

Echter heeft niet elk bedrijf hier oog voor en hebben ze vele processen en activiteiten die hier totaal niet aan bijdragen. Dat is natuurlijk zonde! Wees je er dan ook bewust van en focus je op die klantwaarde bieden. Zorg dat je je zo onderscheidt t.o.v. je concurrenten en succes is gegarandeerd. Tevreden klanten is uiteindelijk de beste reclame!

Hoe onderscheid jij jezelf als bedrijf?

Om je als bedrijf goed te kunnen onderscheiden is het dus vooral belangrijk om een niche te kiezen en daarin op je eigen manier op te vallen. Daarnaast moet je iets belachelijk goed te doen en zo veel klantwaarde te bieden dat mensen wel naar je moeten komen! 

Hoe zorg jij ervoor dat je bedrijf opvalt?