Onze lessen van 2020 en vooruit kijken

door | dec 29, 2020

Ik hoef denk ik niemand te vertellen dat 2020 een bewogen jaar was, zo ook voor ons. Een jaar geleden hadden we allemaal een heel ander beeld van dat bijzondere jaar. 2020 heeft ons kopzorgen maar ook hele mooie dingen gebracht. In deze blog kijk ik terug op afgelopen jaar en kijken we ook vooruit!

Onze lessen van 2020 en vooruit kijken

Een jaar geleden hadden we nog een kantoor bij de JIM, boven het beatrixtheater in Utrecht. Een gezellige werkplek met vele ondernemers bij elkaar. We vierden met de Brainstormgroup een groot nieuwjaarsdiner.

Wat we toen nog niet wisten is dat 12 maart de laatste dag zou zijn dat we bij JIM zouden werken. Het was het begin van online werken en digitale afspraken. We hebben het geluk dat alle lopende opdrachten doorgaan en dat er ineens een vraag is aan het digitaliseren van processen. We hoeven ons dus geen zorgen te maken over genoeg werk, al is het wel even wennen aan het nieuwe werken op afstand.

Na even af te wachten hoe het loopt met Corona zeggen we ons kantoor eind mei op. Dit biedt voor ons ook juist weer kansen. Zonder de kosten voor het kantoor en het reizen kunnen we aan onze buffer werken. Dankzij deze buffer kunnen we in september onze droom achterna: fulltime ondernemen. Ik zeg m’n baan van 3 dagen in de week bij MoneyMonk op en we gaan ervoor!

Nu we fulltime ondernemen hebben we ineens veel meer tijd om ook aan ons bedrijf te werken. We hebben eindelijk genoeg tijd om kritisch te kijken naar Studio Rocket Power en aan een nieuw aanbod te werken.

Afgelopen jaren hebben we veel projecten gedaan rondom UX/UI design en het ontwerpen en ontwikkeling van websites. Daar zijn we nu een beetje klaar mee en willen ook op strategisch niveau meedenken. We nemen afscheid van een aantal klanten die niet meer bij ons passen en willen in stijl van 2020 een digitale cursus ontwikkelen. Vele plannen later komen we erachter dat we hulp nodig hebben en dit toegeven was al een hele stap.

We besteden veel tijd aan onze persoonlijk ontwikkeling. Leren over mindset, omgaan met verschillende persoonlijkheden, fouten durven te maken, eerlijk zijn naar jezelf, focussen op jezelf i.p.v. vergelijken en een goede money mindset ontwikkelen. 

Ook zijn we bezig met onze zichtbaarheid. Dankzij m’n wekelijkse vlog en updates op LinkedIn leer ik steeds beter hoe ik vol zelfvertrouwen mezelf kan laten zien. Ik vind het eerst best spannend en lastig om te doen, maar het gaat me steeds beter af.

Deze ontwikkelingen willen we voortzetten en hier een stap verder ingaan door business- en marketingcoach Sharona Bolander in te schakelen. Het traject begint pas volgend jaar, maar dankzij de deep dive sessie wordt onze why heel helder. We willen startende ondernemers helpen met hun bedrijf te laten groeien op hun authentieke manier. Door te werken aan zelfvertrouwen en strategie zorgen we voor meer zichtbaarheid en klanten die bij ze passen. Het proces waar we zelf dus ook mee bezig zijn!

Dat is waar we nu staan. We zijn op dit moment druk bezig met ons strategische aanbod te ontwikkelen zodat we dit begin 2021 kunnen lanceren. We houden nog even geheim wat dit precies inhoudt, maar ik kan je wel vertellen dat het heel tof wordt en heel veel waarde gaat bieden!

Kijkend naar volgend jaar heb ik er ontzettend veel zin in. Ik kijk ontzettend uit naar de ontwikkelingen die we gaan doormaken. Naar alle fouten, hersenkronkels, inzichten en mooie samenwerkingen. Naar de ambitieuze doelen die we gaan stellen en gaan halen. Ik ben ontzettend benieuwd waar we over een jaar staan. Als ik kijk naar afgelopen jaar en zie wat voor ontwikkelingen we hebben doorgemaakt denk ik dat komend jaar alleen nog maar beter wordt! 

2020: life is a journey, enjoy the ride - Studio Rocket Power

Ik wens iedereen veel gezondheid en geluk toe voor het nieuwe jaar!
Veel liefs,
Rosalie