Top 5 favoriete boeken voor ondernemers

door | aug 1, 2022

Er zijn zoveel boeken voor ondernemers, dus er is voor ieder wat wils! Ik ben zelf dol op lezen, maar wel voornamelijk om ervan te leren. Ik lees dan ook graag over mindset, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling en ook graag de ervaringen van andere ondernemers. Je zult mij niet snel romans zien lezen (behalve op vakantie!)

Ik word door vrienden nog wel eens een bibliotheek genoemd omdat ik altijd graag m’n favoriete boeken met anderen deel. In deze blog vertel ik je graag meer over mijn top 5 favoriete boeken voor ondernemers!

Mijn top 5 favoriete boeken voor ondernemers

#1 Think and grow rich

Mijn favoriet der boeken voor ondernemers is Think and Grow Rich. Het draait allemaal om persoonlijke ontwikkeling en mindset. De theorie van Napoleon Hill is al sinds 1937 leerzaam en relevant. 

Het boek gaat over de verschillende principes en wetten van succes. Alles draait om de mindset waarmee mensen rijk en succesvol zijn geworden, in geld maar ook in voldoening. Het boek neemt je in stappen mee in de verschillende principes. Ik vond het zelf heel fijn lezen en er staan genoeg voorbeelden in om de theorie uit te leggen.

Ik zou je wel adviseren om de Nederlandse vertaling te lezen omdat deze ook gemoderniseerd is. Think and Grow Rich is echt een aanrader om tot je te nemen. Niet 1 keer, maar met enige regelmaat. Het is ontzettend leerzaam en heeft mij vele goede inzichten gebracht. Leer hoe jij je mooiste leven kunt leven en je doelen behaald dankzij de universele wetten, beschreven door Napoleon Hill.

Lees meer over Think and Grow Rich (Nederlandse editie)

#2 You are a badass

Een andere persoonlijke favoriet uit de lijst met boeken voor ondernemers is You are a badass. Ook dit boek draait om mindset en het waarmaken van je dromen. Je snapt hierna beter waarom je bepaalde dingen doet, hoe je alles uit jezelf haalt en hoe je omgaat met zaken die je niet kunt veranderen.

You are a badass is een echt Amerikaans boek, vooral door de manier van schrijven en de voorbeelden. Ik vond het zelf heel inspirerend en ook herkenbaar doordat Jen Sincero zoveel concrete voorbeelden uit haar eigen leven deelt. Ik heb ook met enige regelmaat moeten lachen om haar verhalen.

Het boek is fijn geschreven en eenvoudig te lezen dankzij de korte hoofdstukken over verschillende onderwerpen. Voor mij echt een aanrader om elke dag even een hoofdstukje te lezen en te leren over je mindset. Ook staan er verschillende opdrachten in om direct met de materie aan de slag te gaan. Durf jij het aan om een badass te zijn?

Lees meer over You are a badass (Nederlandse editie)

#3 Grip

Het boek der boeken voor ondernemers als je slim wilt werken! Neem in 3 fases de controle over je leven en je tijd om alles te doen wat jij belangrijk vindt.

Ik ben altijd al goed geweest met plannen en overzicht creëren in m’n agenda, maar toch heb ik nog veel geleerd van Grip. Slim werken draait niet zozeer om zoveel doen in zo min mogelijk tijd, maar juist productief omgaan met je taken en je tijd. 

Rick Pastoor beschrijft 3 fases: grip op je week, grip op je jaar en grip op je leven. Met handige trucjes en vele voorbeelden neemt hij je mee in het raamwerk om je bewust te maken van hoe je met je tijd omgaat. Na het lezen heb je een heel andere kijk op je aanpak met je agenda, takenlijst, mailbox en je dromen. 

Het is een eenmalige tijdsinvestering die je leven een stukje beter en makkelijker maakt! Neem die grip op je tijd.

Lees meer over Grip

#4 Denk als een monnik

Een recent boek wat ik heb gelezen is Denk als een monnik. Misschien denk je daarbij niet meteen aan boeken voor ondernemers, maar ik vind het wel een aanrader!

Jay Shetty leert je over de denkwijzen van monniken en hoe je dat in je dagelijks leven kunt toepassen. Als er iets is wat monniken goed kunnen is het om hun geest te trainen om meer geluk te ervaren in het leven. Dat wil jij toch ook leren?!

In Denk als een monnik neemt Jay je mee in de lessen die hij heeft geleerd en hoe hij deze lessen toepast in zijn leven als ondernemer. Je krijgt allemaal praktische tips en oefeningen om stress te verminderen, je relaties te verbeteren en je verborgen krachten te identificeren.

Ik vond het heel inspirerend om te lezen en het is ook ontzettend fijn geschreven. Je krijgt echt een andere blik op de wereld en je leven, dus ik daag je uit om ook te leren denken als een monnik!

Lees meer over Denk als een Monnik

#5 The selfmade guide

Het laatste uit het rijtje met boeken voor ondernemers die ik je zou aanraden is The selfmade guide. Je krijgt een kijkje in de levens van diverse Nederlandse vrouwelijke ondernemers. Ze delen hun belangrijkste lessen, maar ook hun valkuilen en missers.

Ik vond het zelf een heel inspirerend boek omdat je van zoveel verschillende vrouwen hoort hoe hun weg naar succes is verlopen. In de korte hoofdstukken wordt steeds 1 vrouw geïnterviewd waardoor het een makkelijk leesbaar boek is. Dankzij de vele voorbeelden en verschillende vrouwen is het een afwisselend en leerzaam boek. Zeker een aanrader om af en toe een hoofdstukje uit te lezen om geïnspireerd te raken!

Lees meer over The Selfmade Guide

En nu?

Tot zover mijn favoriete boeken voor ondernemers. Er zijn natuurlijk vele boeken die je kunt lezen, maar dit zijn boeken die ik recent heb gelezen die ik je van harte wil aanraden. Zoals je ziet ben ik fan van boeken over mindset en om alles uit m’n leven te halen. Het liefst met zoveel mogelijk voorbeelden. Goed, dan is het nu tijd om weer lekker te gaan lezen! 

Wat is 1 van jouw favoriete boeken voor ondernemers? Laat het me weten per mail of DM op Instagram!