Social media inplannen was nog nooit zo makkelijk met deze 4 tools!

door | jun 21, 2022

Vergeet je wel eens wat te posten op je social media? Dat je wel een bericht hebt gemaakt maar telkens uitstelt om het te posten omdat het niet het juiste moment is? Dat is zo zonde voor je marketing!

Social media inplannen gaat je ervan verlossen. Als je je posts hebt gemaakt kun je ze in 1x inplannen en de rest gaat vanzelf. Nooit meer gokken wat het beste moment is of in je agenda zetten om te posten.

Weten wat de beste tools hiervoor zijn? Mijn top 4 vind je in deze blog!

Je social media inplannen doe je met deze 4 tools

Later

Onmisbare-tool-Later-Studio-Rocket-Power

Social media inplannen is zo eenvoudig met Later. Het is een hele visuele tool waarin je direct ziet wat de beste momenten zijn om te posten en hoe je Instagram profiel eruit komt te zien. Niet teveel poespas, maar duidelijk je media en posts kunnen zien. 

In Later kan je verschillende platformen en accounts toevoegen. Het enige social media kanaal wat je niet kunt toevoegen is LinkedIn.

Met een betaald account (vanaf $8 per maand) kan je bij je posts een locatie toevoegen, iemand taggen in de foto en een eerste reactie toevoegen. Ook krijg je dan een suggestie voor de beste tijd om te posten. Afhankelijk van je abonnement kan je ook nog analyses bekijken of je inbox beheren vanuit Later.

Met een gratis account kan je maximaal 10 posts per kanaal inplannen. Ook kan je per platform 1 account toevoegen (dus 1 instagramaccount, 1 facebook etc.).

Meer over Later lees je hier.

Hootsuite

Hootsuite-Studio-Studio-Rocket-Power-Social-media-inplannen

Een andere fijne tool die ik graag gebruik voor social media inplannen is Hootsuite. Hierin kan je alle platformen koppelen en per profiel een eigen overzicht maken. Dit is heel fijn om in 1 tool je eigen profiel te kunnen bekijken, zien wat je al hebt ingepland en eventueel nog andere kolommen zoals een feed of trending hashtags te zien. Hootsuite heeft ook een fijne kalender waar je alle ingeplande posts kunt bekijken. 

Per bericht kun je instellen op welke accounts het bericht wordt geplaatst. Dus als je een post op meerdere platformen wilt publiceren is Hootsuite ideaal. 

Met een gratis account kan je maximaal 5 posts gepland hebben staan. Dus als er een is geplaatst is er weer ruimte om een nieuw bericht in te plannen.

Met een betaald account (vanaf $39 per maand) kan je onbeperkt posts inplannen, analyseren en op 1 plek je inbox beheren. 

Meer over Hootsuite lees je hier.

Facebook Creator Studio

Facebook-Creator-Studio-Studio-Rocket-Power-Social-media-inplannen

Social media inplannen kan ook vaak op de platformen zelf. Bij Pinterest kan het, maar ook bij Instagram en Facebook. Deze manier is gratis omdat je geen gebruik maakt van een tussenpartij.

Een ander voordeel is dat je oneindig vooruit kunt plannen en niet afhankelijk bent van de koppeling tussen de platformen. Je kunt hierbij ook alle soorten content inplannen. Vaak is het zo dat als je van een andere tool gebruik maakt je bijvoorbeeld geen stories of Reels kunt inplannen voor Instagram. Als je gebruik maakt van de Facebook Creator Studio kan dit wel.

Het enige nadeel van de tool is echter dat je steeds moet switchen tussen de verschillende kanalen. Je kunt je content meestal niet op 1 plek voor de verschillende kanalen tegelijk inplannen. Ook is het minder visueel ingesteld en kan het even wennen zijn aan de tool. 

Meer over Facebook Creator Studio lees je hier.

Canva

Onmisbare-tool-Canva-Studio-Rocket-Power

De laatste tool voor social media inplannen is Canva. Veel mensen gebruiken Canva om hun afbeeldingen te maken voor bij hun posts. Dan is het net zo makkelijk om vanuit de tool je post in te plannen. 

Met Canva kan je voor verschillende social media inplannen. Deze optie is echter alleen voor betaalde accounts (vanaf €11,99 per maand bij maandelijks betalen). Vanuit Canva kan je 25 posts inplannen vanaf de app of desktop. Hieronder vallen ook stories en Reels voor Instagram.

Meer over Canva lees je hier en social media inplannen hier.

En nu?

Social media inplannen maakt echt een wereld van verschil. Nooit meer vergeten om te posten, maar juist consistent zichtbaar zijn! Ik heb 4 favoriete tools om dit te doen, namelijk Later, Hootsuite, Facebook Creator Studio en Canva. Elk hebben ze hun eigen voor- en nadelen en verschillende tarieven. 

Als je graag je social media wilt inplannen met een tool zou ik je sowieso adviseren om verschillende even een maandje uit te proberen voordat je eventueel een betaald abonnement neemt. Kijk wat er het beste voor jou werkt!