4 tips voor meer vrijheid als ondernemer

door | mei 8, 2023

Veel mensen beginnen met ondernemen vanwege de behoefte naar vrijheid. Maar hoeveel draagt je bedrijf nu bij aan het leven wat je het liefste zou willen hebben? Of zou je meer vrijheid als ondernemer willen hebben?

Ik hoor van veel ondernemers dat ze vastzitten. Ze hebben een aanbod en klanten waar ze niet 100% blij van worden, hebben te weinig tijd voor zichzelf en hun dierbaren, hebben geen visie waar ze naartoe werken, hebben werktijden die niet bij ze passen en verdienen niet het geld wat ze willen. Dit herken ik zelf ook, maar ik was dit zat. Ik wilde meer vrijheid als ondernemer hebben, dus moest ik flinke stappen zetten. 

Tegenwoordig ben ik veel meer in controle. Ik bepaal wanneer ik werk, met wie, op welke manier, heb een online aanbod gecreëerd en weet precies wat ik moet doen om aan klanten te komen. Dat zeg ik niet om je te pesten, maar om je te laten zien dat het mogelijk is om meer vrijheid als ondernemer te krijgen. De 4 lessen die ik hierover heb geleerd en jij ook kunt toepassen in je bedrijf leg ik je uit in deze blog!

Liever luisteren dan lezen? Luister dan deze podcastaflevering!

4 tips voor meer vrijheid als ondernemer

#1 Prioriteiten en grenzen stellen

Om meer vrijheid als ondernemer te krijgen moet je eerst weten waar je het voor doet. Wat vind je het allerbelangrijkste en waar werk je naartoe? Vervolgens moet dit doel jouw #1 prioriteit krijgen. Plan letterlijk tijd in je agenda om eraan te werken en ga het vervolgens ook doen! Laat suffe taakjes NIET tussen je dromen komen en kies voor jezelf.

Daarnaast is het stellen van grenzen ook onwijs belangrijk. Er zijn ongetwijfeld klanten die je niet wilt helpen, bepaalde taken die je niet wilt doen, tijden waarop je niet wilt werken etc. Maak deze grenzen voor jezelf helder en communiceer dit ook duidelijk. Durf nee te zeggen, werk op de momenten dat je het meest productief bent en kom voor jezelf op. Als je meer vrijheid als ondernemer wilt, zul je daar ook een belangrijk onderdeel van moeten maken in je leven.

Meer-vrijheid-als-ondernemer-Studio-Rocket-Power

#2 Een schaalbaar aanbod creëren

Ik vind niks leuker dan online producten maken. Ze geven je de mogelijkheid om eindeloos veel mensen te helpen met je kennis en op de automatische piloot klanten aan te trekken. Hoe lekker is het als je niet afhankelijk bent van je tijd om mensen te helpen?! Dankzij een schaalbaar aanbod krijg je zoveel meer vrijheid als ondernemer!

Kijk voor jezelf welke kennis je in een online product kunt stoppen en zet het hele systeem op. Alles over het maken en verkopen van online producten vind je in deze blog: Hoe je een online product maakt en verkoopt.

#3 Passende marketingstrategie opzetten

Meer vrijheid als ondernemer komt ook doordat je met je marketing en sales de juiste klanten aantrekt. Dat kan zijn voor je schaalbare aanbod, maar natuurlijk ook voor projecten, producten of andere diensten. 

Het geeft je veel meer rust en duidelijkheid als je een marketingstrategie maakt. Kies de kanalen die bij je passen, maak waardevolle en persoonlijke content en werk aan de connectie met je doelgroep. Weet precies welke acties je moet uitvoeren om te blijven groeien. Alles weten over hoe je dat doet? Check even deze blog: Starten met marketing: in 5 stappen je marketingstrategie opzetten

#4 Er 100% voor gaan

Commitment is alles. Meer vrijheid als ondernemer heb je niet na 1 weekje je best doen. Ondernemen is een marathon, geen sprint. Als je veel gaat veranderen om meer vrijheid te krijgen, kan het zo zijn dat je weer terugschiet in oude gewoontes. Let er dus op dat je bewust blijft kiezen voor je ideale leven en het niet weer loslaat als het wat lastiger is dan je dacht. 

Het kan helpen om post-its te maken met reminders, een visionboard neer te zetten en tijd te maken in je agenda. Werk met affirmaties en omring jezelf met mensen die je supporten. Doe het op je eigen manier, maar blijf voor jezelf kiezen! 

En nu?

Ik weet zeker dat als je bewust met deze punten aan de slag gaat je niet alleen meer plezier krijgt in je ondernemersreis, maar ook meer resultaten gaat zien en meer vrijheid als ondernemer zult ervaren! Stel prioriteiten en grenzen op, creëer een schaalbaar aanbod, ontwikkel een passende marketingstrategie en ga er 100% voor! You’ve got this 🙂

Kan je wel wat hulp bij deze punten gebruiken? Plan dan een gratis inspiratiesessie in en dan kunnen we lekker samen sparren over je bedrijf, aanbod, marketing en je dromen. Daar krijg je ook nog eens een enorme motivatieboost van! Helemaal gratis en inplannen op een moment dat voor jou uitkomt. Klik hier en plan direct jouw sessie in!