Vol zelfvertrouwen zichtbaar zijn online

door | nov 24, 2021

Vol zelfvertrouwen zichtbaar zijn online is voor de een vanzelfsprekend en voor de ander een nachtmerrie. Als jij het spannend vindt snappen we dat heel goed. Dat hadden we zelf in het begin namelijk ook. Het idee om je gezicht te laten zien… liever niet!

Je weet dat het belangrijk is om jezelf zichtbaar te maken. Als je dat niet doet weet jouw ideale klant niet dat je bestaat. Als je je gezicht durft te laten zien zullen jouw (potentiële) klanten zich verbonden met je voelen. Tijd dus om dat te gaan doen en jezelf vol zelfvertrouwen zichtbaar te maken! Ik geef je graag diverse handvatten om dat voor elkaar te krijgen.

Liever luisteren dan lezen? Dat kan met deze podcastaflevering!

Mindset

Vol zelfvertrouwen zichtbaar zijn begint met je mindset. Dat bepaalt voor 80% je succes, dus daar valt ook de meeste winst te behalen!

Hoe denk je nu over jezelf zichtbaar maken? Wat houdt je tegen om je gezicht te laten zien? Onderzoek welke belemmerende overtuigingen je op dit moment hebt en waar ze vandaan komen. Misschien heb je wel iets meegemaakt waardoor je deze gedachten hebt. Het kan ook zijn dat je ze hebt overgenomen van iemand anders. Schrijf deze overtuigingen op en ook waar ze vandaan komen.

Als je weet welke verhalen jij jezelf vertelt waardoor je het nu eng vindt om jezelf vol zelfvertrouwen zichtbaar te maken is het tijd om te gaan onderzoeken of ze echt waar zijn. Heb je bewijs dat het echt eng is? Of dat je het misschien niet kunt? Of dat het niks voor jou is? Dat mensen wat van je vinden als je jezelf zichtbaar maakt? Schrijf op welke redenen er zijn om deze overtuigingen te geloven.

Om jouw mindset echt aan te pakken ga je nadenken over de consequenties van het blijven houden van deze belemmerende overtuigingen. Wat gebeurt er als je ze niet aanpakt? Zul je nooit je gezicht online laten zien? Mis je dan klanten en omzet mis? Deze mogen best wel groot zijn en pijn doen.

Na het voelen van deze consequenties gaan we ze loslaten. Wie ben je zonder deze overtuigingen? Wat doe je dan? Wat is er mogelijk? Maak je jezelf super eenvoudig en vol zelfvertrouwen zichtbaar? Trek je eenvoudig de leukste klanten hierdoor aan en gaat alles super soepel? Sluit je ogen en ervaar hoe je leven er dan uitziet en hoe je in je vel zit!

De laatste stap om je mindset over zichtbaarheid echt te veranderen is jouw onderbewuste aan te passen. Dit doen we door affirmaties te gaan formuleren. Je draait jouw belemmerende overtuigingen om naar positieve zinnen. Van ‘Ik durf m’n gezicht niet te laten zien online’ maak je ‘Ik maak mezelf eenvoudig en vol zelfvertrouwen zichtbaar’. Deze zinnen ga je elke dag herhalen totdat je het in elke vezel voelt! Hoe je je leven verbetert met affirmaties lees je hier: De kracht van affirmaties: tips en voorbeelden!

Houding

Om vol zelfvertrouwen zichtbaar te zijn is het ook slim om je houding te veranderen. Als jij jezelf fysiek klein maakt zul je je ook zo voelen. Dus als je een foto of video van jezelf maakt helpt het enorm als je alleen al je schouders naar achter doet, borst naar voren en kijkt in de camera. Het kan ook helpen om even een glimlach op te zetten of even rustig te ademen. Dan voel je je direct een stuk meer ontspannen en blij, zodat je dat ook kunt uitstralen! Zelfvertrouwen kun je zelf creëren. 

Proberen

Als laatste stap om vol zelfvertrouwen zichtbaar te zijn mag je ook gaan spelen en proberen! Uiteindelijk is het een leerweg die je moet gaan bewandelen. Als je nooit begint gaat het ook nooit lukken.

Het hoeft niet direct perfect. Maar ga proberen! Wees lief naar jezelf. Als je het eerst nog super eng vindt om jezelf zichtbaar te maken kan je beginnen met foto’s en video’s maken voor op je telefoon of een privé account. Als dit goed voelt kan je ook eens een selfie posten of voor een story te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook in 1x de pleister er vanaf trekken en een video van jezelf maken en online zetten. Doe wat goed voelt voor je, maar zet die stap.

Houd het ook leuk voor jezelf. Ga spelen met online wat te plaatsen. Als je niet op publiceren durft te drukken kan het helpen om je af te vragen hoe je een vriend(in) zou motiveren? Zeg dat dan ook tegen jezelf! Jij vindt het toch leuk om bekenden te zien, dan zullen anderen dat ook van jou vinden. Laat je perfectionisme los en blijf lief tegen jezelf, je doet ook maar je best. 

Net zoals met alle nieuwe en enge dingen geldt: begin met kleine stapjes. Je zult merken dat je na verloop van tijd jezelf steeds makkelijker zichtbaar maakt! 

En nu?

Ben jij klaar om vol zelfvertrouwen zichtbaar te zijn? Begin met je mindset aan te pakken, neem een houding aan waarin je zelfvertrouwen uitstraalt en ga proberen. Maak het leuk voor jezelf en ik weet zeker dat je hele mooie stappen zult zetten!

Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Volg dan vooral mijn cursus ‘Kickstart je Online Marketing‘. In deze cursus neem ik je aan de hand om je personal brand neer te zetten, kanalen te kiezen die bij je passen en authentieke content te maken. Ontdek welke stappen je moet zetten om op een strategische en leuke manier met je marketing bezig te zijn.