Wat is de beste emailmarketing tool voor ondernemers? 4 opties!

door | okt 17, 2022

Wil jij met je bedrijf aan emailmarketing gaan doen? Dat is super slim! Emailmarketing is namelijk een hele sterke manier om mensen op te warmen en betrokken te houden. Maar wat is dan precies de beste emailmarketing tool voor ondernemers om dat te doen?

Dat ga ik je uitleggen in deze blog! Ik heb zelf in de afgelopen jaren vele verschillende emailmarketing tools geprobeerd. Dan was ik heel enthousiast over een tool, maar miste er net weer wat. Ik deel graag welke programma’s ik de beste emailmarketing tool voor ondernemers vind!

Wat is emailmarketing?

Voordat ik de emailmarketing tools aan je ga uitleggen wil ik nog kort uitleggen wat emailmarketing is. Het is een vorm van directe marketing waarbij je mails direct naar de ontvanger stuurt. Je hebt enkel de naam en het e-mailadres van iemand nodig en je kunt ze meteen een mailtje sturen. Je bent hierdoor niet afhankelijk van platformen zoals social media.

Er zijn twee vormen van e-mailmarketing. Enerzijds heb je de automatische mails, dit noem je ook wel een funnel. Hier warm je mensen d.m.v. een reeks van verschillende mails op voor je aanbod. Anderzijds heb je periodieke e-mailmarketing die je elke 2 weken of maand stuurt, dit noem je ook wel een campagne. Vaak wordt dit ook wel als een nieuwsbrief gebruikt. Dit zou ik je echter niet aanraden. Nieuwsbrieven bevatten nieuws over het bedrijf, maar dit is vaak niet interessant voor de ontvangers. Focus je liever met je emailmarketing op waarde bieden en aan de emotionele connectie werken met je volger. 

De beste emailmarketing tool voor ondernemers: mijn top 4

#1 Mailblue

Onmisbare-tool-Mailblue-Studio-Rocket-Power

In mijn ogen de beste emailmarketing tool voor ondernemers: Mailblue. Na jaren mailmarketing tools uitproberen heb ik hier alles in gevonden wat ik zocht. 

Mailblue biedt enorm veel mogelijkheden. In het begin is het wel wat uitzoekwerk, maar je kunt echt alles doen waar je van droomt. Ze bieden vele verschillende templates waar je uit kunt kiezen en kunt onwijs veel instellen voor je mails. Zo kan je een funnel maken met diverse mails waar voorwaarden aan zitten, zoals op een later moment sturen of niet sturen als mensen al iets hebben gekocht. Ook kan je je periodieke mail sturen naar specifieke mensen of lijsten om alleen de juiste mensen te bereiken.

Met Mailblue kan je vele koppelingen maken met andere systemen, zoals Woocommerce, WebinarGeek, Zoom of je website. Ze hebben maar liefst 850+ koppelingen, dus hier kan je wel mee vooruit. Dankzij deze koppelingen kan je automatisch tags toevoegen aan mensen o.b.v. hun gedrag en hierdoor gepersonaliseerde mails sturen die aansluiten bij de persoon.

Wat ik ook fijn vind aan Mailblue is dat je veel rapportages kunt bekijken om zo te analyseren hoe de mail het heeft gedaan. Wie hebben de mail geopend en geklikt? Wie zijn de contacten die veel interactie met je mails hebben? Interessante informatie om deze mensen op te kunnen volgen. Ook kan je met Mailblue mails nog een keer sturen naar de mensen die de mail nog niet hebben geopend.

Wat ik zelf nog niet heb geprobeerd maar wat ook nog kan in Mailblue: SMS’jes sturen, live chatten vanaf je website en landingspagina’s maken. 

Kosten: €9 per maand (bij jaarlijks betalen) tot 500 contacten. Je krijgt een proefperiode van 14 dagen.

Bekijk Mailblue hier.

#2 Mailerlite

beste-emailmarketing-tool-voor-ondernemers-mailerlite-Studio-Rocket-Power

Een andere goede emailmarketing tool voor ondernemers is Mailerlite. Het is een heel gebruiksvriendelijk systeem waarmee je eenvoudig campagnes en funnels maakt. Met Mailerlite maak je ook eenvoudig mooie mails en ze bieden ook nog diverse templates waar je uit kunt kiezen.

Bij contacten kan je automatisch tags laten toevoegen en mensen in groepen plaatsen. Mailerlite biedt ook vele mogelijkheden om koppelingen te leggen met andere systemen, maar deze zijn niet allemaal gratis. 

Wil je graag uitgebreide en gepersonaliseerde funnels maken? Dan zou ik Mailerlite niet aanraden. Het is vrij recht toe recht aan. Je kunt wel voorwaarden maken voordat een mail wordt verstuurd (zoals een bepaalde tijd, dat mensen een tag hebben of een bepaalde activiteit). Ook kan je een splitsing maken. Als contacten aan een voorwaarde voldoen ontvangen ze mail X en als ze dat niet doen ontvangen ze mail Y. 

Een groot voordeel van Mailerlite is dat de meeste mensen gewoon de gratis versie kunnen gebruiken. Hiermee kan je 1000 contacten hebben en 12.000 mails per maand sturen. Er staat dan wel onderaan je mail een plaatje van Mailerlite ter promotie. Met de gratis versie krijg je een aantal rapportages, al is dit niet super uitgebreid. Wil je uitgebreide inzichten en meer mogelijkheden? Dan kan dat met een betaald abonnement.  

Kosten: gratis tot 1000 contacten (wil je meer dan 12.000 mails per maand sturen dan betaal je €10 p/m), daarna €13 per maand (bij maandelijks betalen)

Bekijk Mailerlite hier.

#3 Drip

Een andere tool voor je emailmarketing kan Drip zijn. Naast emailmarketing kan je met Drip ook nog SMS’jes sturen. 

Met Drip kan je uitgebreide funnels maken en losse campagnes versturen. Ook bieden ze veel verschillende koppelingen en templates om uit te kiezen. Het biedt dus vrij veel dezelfde opties als de voorgaande tools. 

Met Drip kan je gepersonaliseerde mails maken en rapportages bekijken. Ik vond zelf de rapportages bij Drip niet zo fijn werken, veel zoek-en klikwerk. Verder werkt de tool prima, dus zeker de moeite waard om te proberen. 

Drip biedt geen gratis versie aan van de tool, maar je kunt het wel voor 14 dagen gratis uitproberen.

Kosten: $19 per maand tot 500 contacten.

Bekijk Drip hier.

#4 Mailchimp

De laatste emailmarketing tool voor ondernemers die ik nog wil toelichten is Mailchimp. Hier ben ik zelf ooit mee begonnen en het werkt vrij eenvoudig. 

In Mailchimp kan je ook weer funnels en campagnes bouwen. Je kunt er zelfs een website, webshop of landingspagina mee maken. Ook kan je met Mailchimp diverse koppelingen maken met systemen, zoals WordPress, Shoppify, Zoom, Typeform en Canva. Het biedt dus enorm veel mogelijkheden! 

Mailchimp biedt veel verschillende templates om uit te kiezen en het blokkensysteem werkt ook eenvoudig. Je kunt makkelijk de templates aanpassen en je eigen content erin plaatsen. 

Met Mailchimp kan je ook weer diverse groepen en tags maken om overzicht te houden in je contacten. Je kunt echter geen content automatisch laten aanpassen o.b.v. deze tags zoals bij Mailblue, dan moet je echt een aparte mail maken. 

Ik vond zelf Mailchimp een prima programma om mee te beginnen. Echter wilde ik liever een systeem dat er net wat overzichtelijker was en de mails wat mooier maken. Maar ik zou Mailchimp zeker aanraden om eens uit te proberen, zeker omdat het gratis al veel mogelijkheden biedt.  

Kosten: gratis tot 2000 contacten, daarna is het vanaf $9,99 per maand

Bekijk Mailchimp hier.

En nu?

Wil jij beginnen met emailmarketing? Probeer dan één van deze 4 beste emailmarketing tools voor ondernemers! Mijn favoriet is Mailblue, maar Mailerlite en Mailchimp bieden gratis ook veel mogelijkheden. Drip is ook interessant om te proberen. Ik zou je vooral aanraden om verschillende tools uit te proberen om te kijken wat er het beste voor jou werkt. En begin dan vooral bij Mailerlite en Mailblue!

Wil je alles leren over e-mailmarketing? Volg dan mijn cursus Kickstart je Online Marketing! In deze cursus neem ik je aan de hand om je personal brand neer te zetten, kanalen te kiezen die bij je passen en authentieke content te maken. Ontdek welke stappen je moet zetten om op een strategische en leuke manier met je marketing bezig te zijn! Lees hier meer over de cursus.