Hoe maak je een goede over mij pagina?

door | mei 3, 2022

Een van de pagina’s die het meest gelezen wordt op een website is de over mij pagina. Als ik geïnteresseerd ben in iemand neem ik altijd een kijkje. Het fijne van een over mij pagina is dat mensen je op die manier beter leren kennen. Ze krijgen een idee van wie jij bent, waardoor ze zich meer verbonden met je voelen en hierdoor ook meer vertrouwen in je hebben.

Je zou denken dat met deze voordelen elke website wel een over mij pagina zou hebben. Helaas is dat niet zo. Ik zie regelmatig websites waar er geen over mij pagina is of een hele karige. Je kunt de over mij pagina echt als een visitekaartje, een verlengstuk van jezelf zien. Neem het dus serieus!

Ik help je graag om een goede over mij pagina te maken, dus lees vooral verder als je wilt weten hoe je dat doet!

Liever luisteren dan lezen? Dat kan met deze podcastaflevering!

Hoe bouw je een goede over mij pagina op?

#1 Header

De header is het eerste wat mensen zien als ze op je over mij pagina komen. Je wilt hier de aandacht trekken zodat mensen verder gaan lezen. Dit doe je door een titel te gebruiken die mensen triggert om verder te lezen en ze nieuwsgierig maakt. Een titel kan zijn “Ik wil mijn ondernemersverhaal met je delen”.

Onder deze titel zet je een introductietekst neer. Vertel kort wie je bent en leg hierbij ook de link met de titel. Vergeet hierbij niet af te sluiten met een cliffhanger zodat mensen het antwoord willen weten. Je kunt hiervoor afsluiten met een zin zoals “Ik gooide het roer volledig om dankzij dit inzicht”.

Zet in de header ook direct een persoonlijke foto neer zodat mensen weten hoe je eruit ziet. Dit zorgt ervoor dat mensen een klik met je voelen. 

#2 Waarom je bent begonnen met je bedrijf

De over mij pagina vertelt over jou persoonlijk, maar vooral ook een groot deel over waarom je je bedrijf bent gestart. Dit kan natuurlijk heel persoonlijk zijn, maar ook vrij rationeel. De reden maakt niet uit, maar neem mensen mee in de oprichting.

Welke gebeurtenissen of inzichten hebben tot jouw missie geleid? Of door welke gebeurtenissen kwam jij achter je passie(s)? Dit kan een specifieke gebeurtenis zijn of een fase waar je doorheen bent gegaan. Besteed hier zo’n 2-3 alinea’s aan om de achtergrond te vertellen.

Een titel die je hiervoor kunt gebruiken is: “het inzicht dat mijn leven veranderde”.

#3 Hoogte- en dieptepunten

Om de over mij pagina menselijk en herkenbaar te maken is het belangrijk om wat meer te vertellen over jouw ondernemersreis. Benoem hier ook vooral de punten die betrekking hebben op je kernwaarden. Dus stel dat een kernwaarde rust is kan je hier vertellen over dat je eerst over je eigen grenzen heen ging en nu veel meer rust in je leven en je bedrijf hebt. Benoem bijvoorbeeld je jeugd, mindset of andere relevante gebeurtenissen. Maak er wel een lopend verhaal van en gebruik 2-3 alinea’s. 

Een titel hiervoor kan zijn: “waar ik vandaan kom” of “mijn ontdekkingsreis”. 

#4 Je purpose

Je over mij pagina gaat nog een laagje dieper. Hier komen we tot de kern van jouw purpose. Vertel jouw visie en waar die vandaan komt. Denk hierbij aan eventuele problemen die jij hebt gehad die ervoor hebben gezorgd dat jouw purpose is ontstaan. Maak duidelijk waar jij voor staat en waar dat vandaan komt.

Hierbij werkt een persoonlijke foto ook heel goed om het extra persoonlijk te maken. Een format voor een titel kan zijn: van [type mens, zoals verlegen meisje] naar [type mens, zoals ondernemende vrouw].

#5 Luchtig voorstellen en grappige feitjes

Na zo’n heftig verhaal is het fijn om je over mij pagina nog even luchtig af te sluiten. Hier kan je nog wat algemene informatie en grappige feitjes over jezelf kwijt. Probeer hierbij ook vooral punten op te noemen waar mensen zich in kunnen herkennen en die met je waarden zijn verbonden. Een paar voorbeelden zouden kunnen zijn: niet netjes kunnen eten, dol zijn op planten en kantoorartikelen of dat je gek bent op bepaalde boeken of films.

Een titel kan zijn “Nog even wat luchtige feitjes”.

#6 Uitnodigen tot actie

Als laatste wil je op je over mij pagina mensen aanzetten tot actie. Het liefst wil je dat ze contact met je opnemen om hun persoonlijke verhaal met je te gaan delen. Dus vraag hier ook expliciet naar! Vraag iemand waar jij diegene bij zou kunnen helpen en om contact met je op te nemen. Maak het makkelijk om direct contact op te nemen, met bijvoorbeeld een link naar je social media of je mailadres. 

Een titel hiervoor zou kunnen zijn: “Wat is jouw verhaal?”.

En nu?

Een over mij pagina is heel belangrijk om aan de emotionele connectie en het vertrouwen te werken met jouw potentiële klant. Het is een van de meest bezochte pagina’s, dus investeer hier ook tijd in. 

Je over mij pagina bouw je goed op door een uitnodigende header te maken. Vervolgens neem je mensen mee in je verhaal met waarom je bent begonnen met je bedrijf, hoogte- en dieptepunten en deel je je purpose. Om de pagina luchtig en herkenbaar af te sluiten deel je nog wat grappige feitjes en stel je jezelf vrij basic voor. Als laatste nodig je nog lezers uit om hun verhaal met je te delen. Vergeet bij deze pagina niet om persoonlijke foto’s toe te voegen.

Ik ben heel benieuwd wat je van mijn over mij pagina vindt! Ik zou het heel leuk vinden als je deze zou willen lezen en laten weten hoe je het vond. Je kunt het hier bekijken: Over mij.