Verkoop je aanbod dankzij een goede salespage in 10 stappen

door | dec 14, 2021

Een goede salespage maken kan lastig zijn. Wat zet je er precies op om ervoor te zorgen dat mensen bij je gaan kopen? Misschien heb je al wel een pagina, maar levert deze niks op. Of je gaat net beginnen met je salespage te maken.

Het is super belangrijk om je salespage goed op te bouwen, anders krijg je geen kopers en loop je omzet mis. Dus zet het ontwikkelen en verbeteren van je salespage hoog op je prioriteitenlijst. Hoe je een goede salespage opbouwt leg ik je uit!

Liever luisteren dan lezen? Luister dan deze podcastaflevering!

De stappen om een goede salespage te maken

Allereerst wil ik nog even voor de zekerheid benoemen dat het belangrijk is om per aanbod een aparte salespage te maken. Stel dat je een cursus en een traject hebt, dan maak je 2 verschillende salespages. Anders kan je bezoekers niet goed meenemen in je verhaal omdat je meerdere zaken tegelijk probeert te verkopen.

#1 Header

Een goede salespage begint altijd met de header. Dit is het eerste wat je in beeld ziet van de pagina. Hier wil je dus direct de aandacht trekken zodat bezoekers ook de rest van de pagina bekijken. 

In de header zet je een titel, klantbelofte, call to action en foto neer. In de titel benoem je het grootste verlangen waar je jouw ideale klant aan helpt met je product of dienst. Bijvoorbeeld: “Moeiteloos online opvallen op een manier die volledig bij je past?”

Onder de titel zet je de klantbelofte neer van je aanbod, dus wat het jouw ideale klant oplevert. Maak dit zo concreet mogelijk zodat ze ook echt precies weten wat ze ervoor terugkrijgen. Bijvoorbeeld: “leer in 3 maanden alles wat er nodig is om een ijzersterk merk neer te zetten zodat je consistent ideale klanten en omzet haalt uit jouw online kanalen.”

Deze teksten sluit je af met een knop zodat bezoekers jouw aanbod direct kunnen kopen of met je in contact komen. Bij een laagdrempelig product wil je waarschijnlijk dat mensen het met 1 klik in hun winkelmandje kunnen stoppen. Als je een project verkoopt op je salespage wil je waarschijnlijk naar een kennismaking sturen. Zet in de knop duidelijk neer wat het doet, zoals “Direct kopen” of “Plan kennismaking in”. 

Als laatste onderdeel van de header gebruik je een foto of video over jezelf of aanbod. Mensen zijn heel visueel ingesteld, dus werk direct aan die connectie met jou en je aanbod door er goed beeld bij te zetten. 

#2 Pijn

Een goede salespage gaat in op de pijn van de doelgroep om te laten zien dat je jouw ideale klant super goed kent. Tegen welke problemen loopt jouw ideale klant aan?

Wees hierin zo specifiek mogelijk en beschrijf het zo dat het volledig aansluit bij je ideale klant. Dit kan je vormgeven als een lijst met opsommingen of als een verhaal. Een goede titel hiervoor kan zijn: “Herken jij dit ook?”

#3 Verlangen

Hetgeen wat jij verkoopt moet aansluiten op de dromen en verlangens van jouw doelgroep. Bij een goede salespage komt dit ook duidelijk naar voren. 

Wat voor resultaten willen ze heel graag behalen? Wees hierin ook weer specifiek. Dit kan je goed weergeven in een lijstje met bulletpoints en/of je kunt er een verhaal van maken. Passende titels zouden kunnen zijn: “en jij wilt…”, “stel je eens voor dat…” of “hoe zou het zijn als…”. 

#4 Resultaat

Nadat je hebt laten zien dat je jouw ideale klant begrijpt met hun pijn en verlangens ga je laten zien wat de resultaten zijn van jouw aanbod. Een goede salespage maakt ook de resultaten super duidelijk.

Wat levert het iemand op als hij of zij jouw product of dienst koopt? Kijk hierbij goed naar het koopmotief, dus denk aan geld, gemak of status. Durf hierin bold te zijn en echt een statement te maken. Hierbij geldt ook dat het belangrijk is om zo concreet mogelijk te zijn. Sluit af met een directe knop om te kunnen kopen. Een goede titel zou kunnen zijn: “wat ga je leren?” Of “dit mag je verwachten…”.

#5 Over mij/ons

Een goede salespage werkt ook aan de emotionele connectie tussen jou en je ideale klant. Uiteindelijk zorgt die connectie ervoor of mensen voor jou of je concurrent kiezen.

Deel een stukje over jezelf en verwerk hierin wie je bent, wat je doet en wat je purpose is. Leg ook vooral de link met het aanbod door jouw les of visie over te delen. Vergeet ook niet om een leuke foto van jezelf ernaast te zetten. Als titel gebruik je “ik ben [je naam]!”. Bekijk bijvoorbeeld eens mijn Over mij pagina.

#6 Referenties

Zonder referenties geen goede salespage. Deze zijn echt super belangrijk om het vertrouwen van jouw potentiële klant te krijgen. Er bestaat niet zoiets als teveel referenties.

Toon er minimaal 3. Je kunt op meerdere plekken op de salespage je referenties terug laten komen, maar je kunt ook een groot blok maken met vele referenties. 

Wat er in de referentie moet terugkomen: waarom iemand klant is geworden (wat het probleem was), hoe het proces verliep en wat het resultaat is. De titel kan zijn: “ervaringen van anderen” of “zij gingen je voor”.

#7 Praktische informatie

Het doel van een goede salespage is om potentiële klanten genoeg informatie te geven zodat ze klant bij je worden. 

Geef daarom zoveel mogelijk praktische informatie. Hoe verloopt de samenwerking? Wanneer begint het? Hoe lang duurt het? Wat krijgen ze? Hoeveel kost het? Wat is de eerste stap? Heb je een bonus?

Eindig met een knop om te kunnen kopen. Een titel kan zijn: “praktische informatie” of “hoe ziet het programma/project/cursus eruit?”.

#8 Aanzet tot actie

Op een goede salespage zie je regelmatig acties terugkomen. Niet alleen in de knoppen, maar ook nog in losse blokken. 

Maak het zo gemakkelijk mogelijk om te kunnen kopen. Als je pakketten hebt kan je die hier goed tonen. Plaats hier een knop om direct te kunnen kopen. Een titel kan de naam van je aanbod zijn.

#9 Veelgestelde vragen

Het laatste onderdeel van een goede salespage zijn veelgestelde vragen. Zorg ervoor dat mensen na het lezen van de pagina geen enkele vragen of bezwaren meer hebben!

Wat zijn vragen die je vaak krijgt of verwacht te krijgen? Probeer zoveel mogelijk bezwaren en vraagtekens weg te halen. Denk hierbij aan vragen over betalen in termijnen, facturatie, voor wie het product of dienst geschikt is en voor wie niet. Vergeet ook niet een optie toe te voegen met “mijn vraag zit er niet tussen” om vervolgens contact op te kunnen nemen. De titel voor de veelgestelde vragen kan gewoon “veelgestelde vragen” zijn.

#10 Bonus: branding

Een goede salespage past volledig bij jou en je bedrijf. Vergeet daarom ook niet jouw branding toe te passen op de pagina! Voeg je kleuren, typografie en beeldgebruik toe aan de pagina zodat het qua uitstraling al direct het juiste gevoel overbrengt. Vergeet ook niet je eigen Tone of Voice te gebruiken en je merkverhaal toe te passen om echt die emoties te triggeren bij de bezoeker.

En nu?

Of je je bestaande salespage wilt verbeteren of een nieuwe gaat ontwikkelen, het is super belangrijk om bezoekers mee te nemen in jouw verhaal om je aanbod te verkopen. Dit doe je door in stapjes te laten zien dat je jouw ideale klant volledig begrijpt en jouw aanbod perfect aansluit. Ook vertel je zoveel mogelijk informatie, zet je aan tot actie en werk je aan het vertrouwen van je potentiële klanten door referenties te tonen. Als laatste niet vergeten om je branding toe te passen om echt een goede salespage te maken! 

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een killer salespage? Volg dan vooral mijn cursus ‘Kickstart je Online Marketing‘. In deze cursus neem ik je aan de hand om je personal brand neer te zetten, kanalen te kiezen die bij je passen en authentieke content te maken. Ontdek welke stappen je moet zetten om op een strategische en leuke manier met je marketing bezig te zijn! Hier lees je alles over deze cursus.