4 redenen waarom er nog geen overvolle markt voor online producten is

door | mrt 28, 2024

Een van de grotere bezwaren die ondernemers hebben voor het maken van een online product is dat ze bij voorbaat al zeggen dat er een overvolle markt is voor online producten. Ik ben het daar niet mee eens en vind het juist ontzettend zonde als deze overtuiging je tegenhoudt om ermee bezig te gaan. Dus in deze blog ga ik je 4 redenen geven waarom er nog genoeg ruimte is in de markt voor jouw online product!

Liever luisteren dan lezen? Check dan deze aflevering!

4 redenen waarom er nog geen overvolle markt is voor online producten

#1 Iedereen heeft andere behoeften

Elke niche en elke persoon heeft andere behoeften voor een online product. Een cursus over boekhouden voor startende webshops is bijvoorbeeld heel anders dan voor internationale of grote webshops. Of een webinar over Instagram voor ervaren professionals die net beginnen met social media is heel anders dan voor jongeren. 

En niet alleen is het afhankelijk van het niveau en de situatie van de doelgroep, ook iedereen heeft weer andere voorkeuren. De een houdt misschien meer van video’s kijken om een bepaalde vaardigheid te leren, terwijl de ander liever een kant-en-klaar sjabloon heeft om aan te passen. Iedereen heeft een ander doel en andere manier van je kennis tot zich nemen.

Zo kan je super veel combinaties maken en is er dus voor ieder wat wils!

#2 Je hebt een persoonlijke aanpak

Niemand heeft exact dezelfde ervaring, visie en manier van werken zoals jij. Alleen jij kan jouw manieren doorgeven. Mensen worden klant omdat ze jou als persoon fijn vinden en vertrouwen hebben in jouw aanpak. Als het al zo zou zijn dat iemand exact dezelfde ervaring heeft (wat nooit 100% kan), dan nog heb je een andere persoonlijkheid. Hierin kan je je dus ook al onderscheiden en is er altijd ruimte voor jouw variant en persoonlijkheid!

Markt-voor-online-producten-Studio-Rocket-Power

#3 De vraag wordt alleen maar meer

We consumeren met z’n allen zoveel content, dat wordt alleen maar meer. We willen alles leren en weten en het liefst direct. Daar komen online producten aan bod om dat te kunnen bieden! 

Daarnaast zijn er ook veel mensen die er nog niks van weten. De markt is zich nog aan het ontwikkelen en er is nog niet zoveel aanbod. Misschien lijkt het alsof iedereen het erover heeft, maar het valt enorm mee hoeveel ondernemers echt een online product aanbieden. Dus genoeg vraag en kansen voor jouw product! Hoe eerder je begint, hoe makkelijker het is om nog in de markt op te vallen.

#4 Zeggen is makkelijk, doen minder

Het kan soms lijken alsof iedereen zegt met een online product bezig te zijn, maar het is wel een proces om daadwerkelijk je product af te maken. Dat kan zijn dat je even geen tijd hebt, dat het geen prioriteit heeft, dat er een ander “beter” idee voorbij komt of dat het niet lukt. Er zijn diverse redenen dus om af te haken.

Ik zie zoveel ondernemers die ideeën hebben, maar dat het vrij snel weer op de plank ligt te verstoffen. Zogenaamd was het niet goed genoeg, maar stiekem is dat het stemmetje dat ons in onze comfortzone wil houden. Zonde! Maar dat is voor jou een kans als je je online product af krijgt en daadwerkelijk kunt gaan aanbieden. 

Het is niet per se moeilijk om een goed online product te maken, maar het is wel een leerproces. Van een goed idee bedenken, content maken, vormgeving, de techniek etc. Het is al vaak gedaan, dus jij kan het ook, maar je moet het wel doen. Dit zorgt ervoor dat er ook genoeg mensen zijn die afhaken in het proces. Nu wil ik natuurlijk voorkomen dat dat bij jou ook gebeurt, dus probeer vooral te bedenken hoeveel mensen je ontzettend goed kunt helpen dankzij je product. En hoe fijn het zou zijn om op de automatische piloot klanten aan te kunnen trekken en helpen! Vaak geeft dat ook al motivatie om door te gaan. Dus als het even lastig wordt, denk na over je motivatie!

En nu?

Ik hoop dat je je nu beseft dat er nog geen overvolle markt voor online producten is. Er is namelijk niemand zoals jij, iedere niche heeft andere behoeften en de vraag wordt alleen maar meer. En als laatste, maar niet onbelangrijk, kan het best lastig zijn om je idee daadwerkelijk te realiseren. Om echt door te zetten tot het product te verkopen. Zeker als je niet weet hoe dat voor elkaar te krijgen. Er zijn genoeg ondernemers die afhaken, wat voor jou juist de kans geeft om dat gat op te vullen! Maar dan moet je dat wel doen.

En wil je dat op een goede manier doen? In stapjes je product afmaken waardoor je weet dat het je klant perfect helpt en dat jij er niet constant mee bezig hoeft te zijn? Volg dan m’n cursus Maak je Online Product! Hier leer je alles over de juiste vorm kiezen, goede inhoud maken, professioneel vormgeven en alles automatiseren. Hier lees je alles erover!