Alles over een One Time Offer: wat is het, de voordelen en hoe maak je een goede OTO?

door | okt 16, 2023

Misschien heb je het wel eens gezien na het aanmelden voor een gratis weggever: een one time offer. Een mooie aanbieding die maar voor korte tijd geldig is en je echt NU moet kopen. One Time Offers zijn heel interessant, ook voor je eigen bedrijf.

Wat een One Time Offer is, waarom je het ook wilt en hoe je een goede maakt ontdek je in deze blog!

Liever luisteren dan lezen? Dat kan met deze podcast!

Wat is een One Time Offer?

Een one time offer is, zoals de naam al zegt, een eenmalige aanbieding. Het doel hiervan is om je klant te verleiden een impulsieve aankoop te doen die perfect aansluit bij de vorige actie. Je doet dit voor of tijdens het afrekenproces of aanmelden voor je weggever

Je one time offer geef je een beperkte geldigheidsduur mee om mensen druk te geven over te gaan tot een aankoop. En daarnaast help je ze ook met het maken van een keuze, omdat ze het niet eindeloos kunnen uitstellen. Deze eenmalige aanbieding duurt maximaal 48 uur, maar kan ook maar een half uur zijn of nog korter zelfs. 

Wat zijn de voordelen van een One Time Offer?

  1. Extra omzet. Elke verkoop is er een en zeker met een aantrekkelijke aanbieding is het makkelijker om extra geld te verdienen!
  2. Actie stimuleren. Veel mensen vinden het lastig om de volgende stap te zetten, bijvoorbeeld van je gratis weggever naar je betaalde aanbod. Een One Time Offer is dan een laagdrempelige volgende stap. Daarbij is het ook makkelijker om mensen na deze volgende stap nog een keer bij je te laten kopen omdat ze het al een keer hebben gedaan.
  3. Verdien je advertentiekosten terug. Dankzij een One Time Offer is het mogelijk om praktisch ‘gratis’ te adverteren of er zelfs winst mee te maken. Op die manier kan je blijven opschalen en meer mensen bereiken, zonder met een lege bankrekening te eindigen!

Hoe maak je een goede One Time Offer?

#1 Zet een goede klantreis neer

Een goede One Time Offer sluit aan bij de stap ervoor. Je wilt hiermee een volgende stap aanbieden die aantrekkelijk is, maar niet in de weg zit voor je uiteindelijke aanbod.

Bijvoorbeeld: 

  1. Stap 1: Mijn gratis e-book gaat over de verschillende soorten online producten die je kunt maken, ter inspiratie. Deze vind je hier.
  2. Stap 2: Mijn OTO is een document met 550+ voorbeelden en een lijst met tools die je kunt gebruiken. Hier kunnen mensen extra input mee krijgen en het zelf uitzoeken. Deze vind je hier.
  3. Stap 3: Het uiteindelijke doel is om m’n cursus Maak je Online Product te verkopen. Hiermee leg ik uit hoe je een goede keuze maakt voor het type product, hoe je dit goed opbouwt en hoe je alles technisch neerzet. Met nog veel meer voorbeelden en vooral tutorials die je stap voor stap kunt volgen. Dit is echt een heel compleet antwoord op de vraag uit stap 1. Deze vind je hier.

Maak voor jezelf dus helder wat de verschillende fases zijn in de klantreis en waar je op inspeelt per aanbod. Zorg ervoor dat het elkaar niet in de weg zit, maar juist uitnodigt om door te blijven gaan. Meer over een klantreis ontwikkelen lees je hier: Klantreis: wat zijn de 4 fases en hoe kan je het optimaliseren?.

#2 Maak je product

Als je weet wat de klantreis is, kan je gaan bedenken waar je product over gaat. Kies het onderwerp, de klantbelofte en de vorm. Het belangrijkste bij een One Time Offer is dat het direct een klein probleem oplost, zodat je klant daarmee geholpen is, maar daarna toe is aan je volgende aanbod. Zorg er dus voor dat het product niet te groot is zodat het behapbaar blijft en inspeelt op de directe vraag.

Alles over een goed online product maken lees je hier: Een goed online product maken in 6 stappen.

Een extra tip voor het maken van een One Time Offer is om te kijken wat je al hebt liggen. Misschien heb je al eens een document gemaakt over het onderwerp. Of misschien kan je wel een klein onderdeel uit de volgende stap van de klantreis gebruiken. 

One-Time-Offer-Studio-Rocket-Power

#3 Maak een aantrekkelijk aanbod

Zodra je product af is wil je het goed in de markt gaan zetten. Een aantrekkelijke One Time Offer heeft een goede prijs en geeft urgentie.

Wat een goede prijs voor een One Time Offer is, hangt af van de plek waar je het aanbiedt. Stel dat het na het downloaden van je gratis e-book is en het is een document wat mensen eenmalig gebruiken. Dan is een goede prijs onder de €25,- excl. 

Biedt je je One Time Offer aan na het volgen van je webinar en is het een product wat vaker gebruikt kan worden, zoals een cursus of template? Dan is een goede prijs onder de €100,- excl. 

Om mensen extra aan te moedigen om direct je aanbieding te kopen is door urgentie toe te voegen. Dat is ook wel een van de beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Dit voeg je toe door er een tijd op te zetten hoe lang mensen het kunnen kopen, of een bepaalde hoeveelheid. Communiceer duidelijk wat de urgentie is! Gebruik bijvoorbeeld de plugin HurryTimer om een timer in te stellen.

#4 Eenvoudig te kopen

Als laatste is het belangrijk om mensen je One Time Offer te laten kopen natuurlijk. Dit doe je door een mooie salespage te maken waarmee mensen met 1 klik je product kunnen kopen. Op deze pagina benoem je eerst kort de vorige stap, zoals het bedanken voor het downloaden van je weggever. Daarna maak je het bruggetje naar je aanbieding.

Vergeet op deze pagina niet regelmatig de urgentie terug te laten komen, veel knoppen om direct te kopen en natuurlijk alle benodigde informatie over je aanbod. Alles over het maken van een goede salespage lees je hier: Verkoop je aanbod dankzij een goede salespage in 10 stappen.

En nu?

Wil je meer geld verdienen en een laagdrempelige volgende stap aanbieden aan potentiële klanten? Dan is een One Time Offer de perfecte manier! Hiervoor zet je eerst een goede klantreis neer, maak je je product, maak je een aantrekkelijke aanbieding en zorg je ervoor dat het eenvoudig te kopen is.

En wil je direct goed aan de slag? Volg dan mijn cursus Maak je Online Product! Daar leer ik je van A t/m Z alles over de vorm kiezen, je expertise goed overbrengen en hoe je het qua techniek goed neerzet. Niet meer twijfelen wat je moet doen en HOE je het voor elkaar krijgt, maar simpelweg de stappen volgen.

En in de cursus leer je dus ook alles over een perfecte One Time Offer maken, of een kassakoopje, One-Click Upsell en nog veel meer! Van A t/m Z op een praktische manier. Inclusief cursus over het vermarkten en adverteren ermee! Alles over Maak je Online Product lees je hier.