Wees consistent zichtbaar met deze 5 tips

door | okt 23, 2023

Oh nee, je moet weer content maken! De laatste post is al eeeeven geleden… Consistent zichtbaar zijn is niet echt aan jou besteed… Waar begin je?! Hoe pak je de draad weer op?

Als je je hierin herkent: weet dat je niet de enige bent. Ik zie veel ondernemers vastlopen op het maken van content en ook daadwerkelijk consistent zichtbaar zijn. Vaak beginnen ze enthousiast, maar het volhouden is een ander verhaal.

Waarom het toch belangrijk is om consistent zichtbaar te zijn en hoe je dat aanpakt, lees je in deze blog!

Liever luisteren dan lezen? Luister dan deze podcastaflevering!

Waarom is het belangrijk om consistent zichtbaar te zijn?

Denk even terug aan een bedrijf of persoon die je al een tijd niet voorbij hebt zien komen, in real life of online. Ik durf te wedden dat er nu aardig wat lampjes gaan branden, want we vergeten alles ontzettend snel. En zou je nu ineens gaan kopen bij zo’n bedrijf waar je al in geen tijden wat van hebt gezien? Waarschijnlijk niet.

Dit is natuurlijk precies wat je wilt voorkomen bij je eigen bedrijf. Je wilt dat klanten weten dat jij er bent en waarvoor ze bij jou moeten zijn! Want door consistent zichtbaar te zijn denken mensen aan je en groeit hun vertrouwen in je, want ze weten precies wat ze kunnen verwachten. Denk aan elke week een leuke post op social media.

Consistent-zichtbaar-Studio-Rocket-Power

Zo ben je consistent zichtbaar

Er zijn een aantal manieren die je kunt gebruiken om consistent zichtbaar te zijn. Het meeste succes bereik je door ze allemaal toe te passen, maar probeer het uit en kies wat het beste bij je past.

#1 Maak een contentplanning

Een contentplanning is – zoals het woord al zegt – een planning voor je content. Je legt erin vast welke content je waar en wanneer plaatst. Hierin gebruik je je contentpilaren, soorten doelen en kan je inspelen op inhakers. Het fijne aan een contentplanning is dat je niet last-minute nog moet gaan bedenken wat voor content je moet maken, maar dat je precies ziet wat je idee was.

Een contentplanning kan je zolang vooruit werken als je zelf wilt, maar ik zou je aanraden om het ongeveer een maand te plannen. Op die manier kan je wel rekening houden met bepaalde acties, maar is er nog genoeg flexibiliteit voor de toekomst. Kies ook een frequentie uit die bij je past. Bijvoorbeeld elke 2 weken een blog en elke week 1 social media post. Houdt het realistisch!

Alles over contentplanningen maken lees je hier: Wat zijn de voordelen van een contentplanning en hoe maak je het? 5 duidelijke stappen. En een handige tool ervoor vind je hier: Contentplanning template.

#2 Werk vooruit

Deze tip houdt verband met de contentplanning, maar je kunt ook zonder strategie al content vooruit maken. Op die manier kom je niet zonder content te zitten en kan je dus consistent zichtbaar zijn, zonder op dat moment nog te moeten produceren. Het fijne is als je een voorraad van minstens 2 weken hebt. Het kan ook prettig voor jezelf zijn om bijvoorbeeld elke 2 weken een hele of halve dag in te plannen om aan je content te werken, dan kan je grote stappen zetten.

#3 Zorg voor een routine

Als je echt consistent zichtbaar wilt zijn zul je er een gewoonte van moeten maken. Of het nou is om elke 2 weken je content te gaan schrijven, elke woensdag wat verhalen te posten of elke dag reageren op andere posts. 

Hoe meer routine je hebt, hoe moeitelozer het wordt om consistent zichtbaar te zijn en te blijven. Kies bij voorkeur een ritme uit wat je ook daadwerkelijk kunt volhouden. Dus liever 1 halve dag per maand plannen, dan elke week een hele dag als dat stiekem niet in je agenda past.

#4 Ontwikkel een stok achter de deur

Ik merk dat deze tip de meeste invloed heeft bij m’n klanten als het gaat om hun zichtbaarheid. Als er geen commitment is, dan is de kans groot dat je voor korte duur je plan om consistent zichtbaar te zijn volhoudt. Dus zorg ervoor dat je een stok achter de deur hebt waardoor het pijn doet als je je niet aan je plannen houdt!

Je kunt dat doen door een coach te nemen, tegen een vriend/vriendin zeggen wat je gaat doen of je kunt zeggen dat je een donatie of rot klusje moet doen als je het niet hebt gedaan. Kijk wat je het meeste drijft!

#5 Maak het leuk voor jezelf 

Content maken kan ontzettend leuk zijn, in plaats van stom en lastig. Maar dan moet je het ook leuk maken voor jezelf! Probeer dan ook de lol ervan in te zien en hoe goed je mensen kunt helpen dankzij je content. Deze mindset helpt al enorm tijdens het produceren van je content.

Een andere goede manier om regelmatig zichtbaar te zijn, maar het wel laagdrempelig te houden is door te delen in het moment. Dus stel dat je net een leuk gesprek hebt gehad met een klant of dat je iets is opgevallen bijvoorbeeld, deel daar over! Je zit dan helemaal in de materie waardoor het veel makkelijker is om daar content over te maken. Je kunt het dan meteen plaatsen of als voorraad gebruiken.

Je content hoeft ook helemaal niet groot of perfect te zijn. Een paar zinnen kan net zo waardevol zijn als een heel uitgebreide blog. Extra tips om snel content te maken vind je hier: Snel content maken? 5 praktische tips om in zo min mogelijk tijd goede content te maken!

En nu?

Wil je beter consistent zichtbaar zijn? Heel goed! Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn, maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat potentiële klanten van je af weten en bij je willen kopen. Om het jezelf makkelijker te maken kan je een contentplanning maken, je content vooruit produceren, een routine en stok achter de deur ontwikkelen en het leuk te maken voor jezelf.

En wil je dit allemaal op een hele leuke manier samen oppakken met mij, een andere expert en een leuke club ondernemers? Meld je dan aan voor Content Buddies! Hier werken we elke 2 weken 2 uur lang aan je content. We duiken in een thema om je tips en inspiratie te geven, je gaat sparren met een andere ondernemer en vooral aan de slag. Zo heb je een voorraad content zodat je consistent zichtbaar kunt zijn! Alle informatie en aanmelden kan hier: contentbuddies.nl.