Kennis.shop: wat is het en de voor- en nadelen ervan

door | dec 18, 2023

Kennis.shop begint steeds meer op te komen in Nederland als concurrent van Plug & Pay. Ik heb zelf altijd een webshop gehad in Woocommerce (WordPress), maar ben recent toch overstag gegaan naar Kennis.shop. Waarom? Dat lees je in deze blog!

Let op: aangezien dit over software gaat dat snel wordt ontwikkeld kan het zo zijn dat deze blog wat achterloopt. Ik probeer het bij te houden, maar de ontwikkelingen gaan snel!

Wat is kennis.shop?

Kennis.shop Studio Rocket Power

Kennis.shop is een platform ontwikkeld voor ondernemers die geld verdienen met hun kennis te verkopen via digitale producten, coaching, evenementen of abonnementen. Op het platform maak je producten, betaalpagina’s, kortingsbonnen, e-mails, abonnementen of (later) affiliates aan. Het is dus een heel compleet platform voor het eenvoudig opzetten van je hele verkoopsysteem!

Waarom kennis.shop gebruiken?

De voordelen van kennis.shop

 1. Lifetime toegang. Omdat Kennis.shop nog in ontwikkeling is, bieden ze een lifetime prijs aan. Zo betaal je eenmalig voor het platform, waarna je het altijd kunt gebruiken. In mijn ogen vele malen fijner dan een abonnement waar je maandelijks een flink bedrag aan kwijt bent.
 2. Snel op te zetten. Het duurt ongeveer een kwartier om kennis.shop op te zetten, daarna is het enkel nog betaalpagina’s maken. Tijdens het opzetten kies je de url (dus je bedrijfsnaam.kennis.shop), koppel je Stripe (waar de betalingen op binnenkomen) en geef je je bedrijfsgegevens op. Zeker als je al een Stripe account hebt ben je heel snel klaar!
 3. Geen hele webshop bouwen. Als je digitale producten wilt verkopen moet je een webshop maken, anders kan je geen producten aanbieden en klanten laten betalen. Zelf een webshop bouwen kan best veel werk zijn en geld kosten. Zeker als je niet zo technisch bent is kennis.shop een stuk eenvoudiger!
 4. Super snel nieuwe betaalpagina’s toevoegen. Je kunt eindeloos veel betaalpagina’s maken en deze maak je binnen enkele minuten. Voeg je product toe, kassakoopje, reviews, een plaatje, de voordelen en maak een mailtje na bestelling. That’s it! Je kunt ook vanuit de betaalpagina nog koppelingen maken naar andere systemen, zoals je mailprogramma om mensen toe te voegen aan een automatisering.
 5. Converterende betaalpagina. Het is niet alleen eenvoudig om een betaalpagina te maken, maar de pagina’s zijn ook geoptimaliseerd voor conversie. Dat komt door de kassakoopjes, reviews, garanties en voordelen. Je hoeft zelf dus niet na te denken hoe je ervoor zorgt dat mensen je product kopen. Als ze bij de betaalpagina komen worden ze vanzelf gemotiveerd om tot een aankoop over te gaan!
 6. Ze luisteren naar feedback. Ik vind het zelf altijd fijn als er naar je wordt geluisterd als klant. Omdat kennis.shop nog in ontwikkeling is, nemen ze de feedback van klanten heel serieus. Dus als je een functie mist of een vraag hebt wordt er super snel op gereageerd. De lijntjes zijn ook heel kort dankzij een community en chat waar je je vragen en suggesties in kunt delen.

De nadelen van kennis.shop

 1. Nog in ontwikkeling. Kennis.shop is nog niet af. Je kunt het zeker goed gebruiken, maar bepaalde functionaliteiten zitten er nog niet in of zijn nog niet af. Op dit moment kan je bijvoorbeeld klanten nog niet uitnodigen als affiliate. Je wordt goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, maar soms moet je nog wel even geduld hebben.
 2. Stripe i.p.v. Mollie. Ik werkte zelf altijd met alleen Mollie als betaalsysteem, omdat het makkelijk werkt en omdat het Nederlands is. Helaas kan je kennis.shop niet koppelen met Mollie, maar moet dit met Stripe. De kosten zijn grotendeels gelijk, maar het is weer even wennen aan een nieuw programma wat je moet optuigen. Daarnaast bestaat ook de kans dat je Stripe niet kunt koppelen aan je boekhoudprogramma.
 3. Je kunt zelf geen toevoegingen en aanpassingen maken. Als je je webshop hebt gebouwd in Woocommerce (of Shopify) kan je met plugins extra mogelijkheden toevoegen. Of dat je het design aanpast van pagina’s. Met kennis.shop kan dat niet. Je moet het doen met de opties die ze bieden. Je kunt wel een kleur instellen, je logo uploaden en een afbeelding per product, maar dat zijn dan ook de enige mogelijkheden voor styling.

De kosten van kennis.shop

 • Kennis.shop heeft op dit moment een lifetime prijs van 999 euro excl. Als de basis af is, willen ze naar een abonnementsmodel gaan met maandelijkse kosten.
 • Per verkoop betaal je €0,17 aan kennis.shop. Dit is voor hun kosten. Verkoop je niks, dan betaal je dus ook niks.
 • Een account bij Stripe is gratis. Je betaalt per verkoop. Bijvoorbeeld met iDeal betaal je €0,29 per transactie. Bekijk hier de tarieven van Stripe.

En nu?

Wil je eenvoudig je aanbod verkopen? Probeer dan kennis.shop! Je kunt nog een lifetime prijs krijgen via klanten, zoals ik. Ga naar deze pagina om de aanbieding te krijgen:

https://kennis.shop/?ref=COlaCFrQ0UKmxDW5-1fud

Dit is een affiliate link. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als je hiervan gebruikmaakt. Aan de andere kant krijg jij hierdoor een goede aanbieding. Win-win!
Heb je een specifieke vraag over kennis.shop? Stuur me gerust een mailtje of DM en dan help ik je!